Over

 

Ontmoetingen Online is een uniek, afgeschermd sociaal en interactief platform.

Uniek omdat jij als deelnemer via je eigen televisiescherm aan een activiteit deel kan nemen. Uniek omdat je daarnaast ook via je eigen tablet, computer of laptop kan aansluiten.

Uniek omdat we via onze eigen servers werken. Waarmee jouw privacy gewaarborgd is!

Uniek omdat we een breed aanbod activiteiten bieden.

Ons platform is toekomstbestendig. De eigentijdse, frisse sessies worden zowel online als live aangeboden. The best of both worlds!

 

Afgelopen twee jaar ontwikkelden we de Ontmoetingen Online methode.

Die bestaat uit 2 stappen:

  • eerst start je als lokale deelnemer in je lokale omgeving met een lokale programmering van activiteiten. In kleine groepjes (tot aan 10 personen) maak je een wandeling door de stad of het dorp, naar de moestuin, de bibliotheek etc.  Je went samen met andere deelnemers aan het gebruik van de televisie met afstandsbediening voor deelname aan de interactieve sessies. Vanuit de veilige thuisomgeving kun je genieten van de sessies en on- en offline vriendschappen ontwikkelen.
  • Als deelnemers wat meer ‘digivitaal’ zijn en vertrouwen hebben opgebouwd, kunnen ze ook deel gaan nemen aan de wekelijkse, meer vrije programmering. De deelnemers kiezen dan voor sessies naar hun interesse: online mee op stap naar de beeldentuin, naar de zee, een stadje bezoeken, de natuur in (Zie: Agenda).
    Natuurlijk kan jij als deelnemer ook gelijk inhaken op de meer landelijk georiënteerde wekelijkse sessies. 

    Daarnaast biedt de Ontmoetingen Online methode ruimte voor het trainen van 2 soorten sessieleiders:

  • de Ontmoetingen Online sessieleiders. Veelal jonge sessieleiders die goed getraind zijn in het gebruik van het systeem en het gebruik van een heel aantal functionaliteiten. Zij geven vorm aan de meer landelijk (en Europees) georiënteerde sessies.
  • de vrijwillige sessieleiders. Dat zijn betrokkenen vanuit welzijns- of zorgorganisaties of de gemeenten die graag hun deelnemers mee op stap willen nemen naar locale plekjes, of van allerlei informatie willen voorzien. Wij trainen hen in het gebruik van het systeem gedurende 1 dag. Dan hebben ze ook al een echte ‘live’ sessie gedaan!

Als technische start- up zijn we geweldig dankbaar voor de  organisaties die ons tot nu toe steunden. Door vertrouwen, geld, inzet en begeleiding te geven. Zonder deze support konden en kunnen wij ons systeem en programmering niet verder door- ontwikkelen.

 

KPN Mooiste Contact Fonds- OranjeFonds- MEE Vivenz- Pleindoneren- Jo VisserFonds -Radicale Vernieuwing Waardevol Onderwijs- Diva Dichtbij- Sevagram Verwenzorg- Sluyterman van Loo- Erasmus Plus- St Laurentius Fonds